Over Retour, over mij

Ik ben Pieter Kromhout

 

naast dat ik liefhebber ben van Franse klassieke auto's, heb ik een zwak voor mooie en aparte vintage items.

Ik laat de spullen die ik vind 'in hun waarde, in hun patina'. Ik houd van spullen met historie, met een verháál en geef ze een 2e leven in deze tijd.

 

Retour-de-France

ik begon met de import van items uit Frankrijk. Inmiddels ook uit België, Duitsland en Engeland en ook in Nederland zijn prachtige dingen te vinden. De naam bleef Frans, het aanbod werd Europees.

 

 


Foto: Inkopen doen bij een van mijn adressen in Frankrijk.

Aanbod

Ik koop wat ik leuk vind. Kleinmeubelen, verlichting, curiosa en soms een onderdeel van iets, of doorleefd materiaal waar ik zelf iets nieuws van maal.

Origineel

Ik vind het mooi om dicht bij het origineel te blijven, dus geen over-restauratie. Zie de schoonheid van verkleuring, roest en verfbladders!

Visie

Ik hou ervan als je in een interieur dingen ziet die iets zeggen bewoner: er zijn al teveel woonboulevard-, bouwmarkt- en Ikea-interieurs!


Per 1 oktober werk ik samen met Bijzaak24, de leukste vintage-winkel van Elselie Willems in Engelen. We werken samen als het gaat om in- en verkoop. Ik bouwde voor Bijzaak24 de website en bieden deels ons aanbod op beide sites aan. We leren van elkaar en inspireren elkaar!

Een aantal items kun je ook 'live' zien in de winkel van Elselie.

Kijk ook eens op www.bijzaak24.nl